Activiteiten

Page

Een Jongerenraad kan zich bezighouden met het organiseren van evenementen en acties. De JR Scherpenzeel organiseert niet alleen zelf evenementen, maar schiet waar nodig ook andere organisaties te hulp. Zo helpt de Jongerenraad Scherpenzeel elk jaar bij het in goede banen leiden van de door de Ondernemersvereniging Scherpenzeel georganiseerde wielerronde. Hierbij sponsort de JRS ook de ludieke tandemrace. Daarnaast heeft de JR Scherpenzeel in september 2012 een debat in het kader van de verkiezingen georganiseerd en in 2014 een onderzoek gedaan in partijprogramma’s in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Bovendien reageert de Jongerenraad regelmatig, gevraagd én ongevraagd, op actuele ontwikkelingen in het dorp.

Fifa-Toernooi

De JRS probeert in te spelen op de behoeften van jongeren in Scherpenzeel en heeft in mei 2017 voor het eerst een Fifa-toernooi georganiseerd in samenwerking met de Breehoek in Scherpenzeel.

Wielerronde Scherpenzeel

De JRS heeft tijdens de Wielerronde Scherpenzeel vanaf 2013 ondersteund bij de beveiliging en het opbouwen van het parcours. Daarnaast sponsort de Jongerenraad de tandemrace.

Het Scherpenzeelse ScholenDebat

De Scherpenzeelse Scholenstrijd is een project waarbij achtste groepers op een leuke, educatieve en competitieve manier kennis maken met de (lokale) politiek. Door middel van presentaties en debat-rondes worden de leerlingen voorbereidt op de finale-ronde waarin de best debatterende basisschool een schoolreis tegoed wint.

Jongerenenquête

Met een brede algemene enquête onder de jongeren van Scherpenzeel willen wij een frisse kijk krijgen op de onderwerpen waar onze medejongeren nu mee zitten. Deze enquête zullen wij gebruiken bij het opstellen van adviezen en ondersteunen van de gemeente in zijn jongerenbeleid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *