Jongerenraad Scherpenzeel: “Walgelijk vandalisme”

Standard

Zo’n dertig bomen rond Huis Scherpenzeel zijn in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober beklad met hakenkruizen, het whitepower-teken, het SS-teken en leuzen zoals ‘Sieg Heil’.

,,De bekladding liep van de ingang bij het Doornboomspark tot aan de noordelijke ingang aan de Burgemeester Royaardslaan. Bij de laan van het Doornboomspark naar Huis Scherpenzeel zijn alle bomen aan een zijde van het pad beklad. Bij Huis Scherpenzeel zijn ook veel bomen beklad”, aldus Mariëtte Jonker, die de bekladding opmerkte en de politie waarschuwde.

,,De politie is ter plaatse geweest en nog dezelfde middag heeft een medewerker van de gemeente Scherpenzeel de bomen schoongespoten en de overige bekladding geprobeerd te verwijderen.”

“De verantwoordelijken voor dit vandalisme hebben geen flauw idee wat deze uitingen behelzen. Er valt verder weinig over te zeggen, behalve dat het ronduit walgelijk is en dat we blij zijn dat het zo spoedig verwijderd is.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *